(untitled) (Zarządzanie Innowacyjne w Gospodarce i Biznesie, 2017)
W artykule przedstawiono perspektywę ciągłego podejścia do ewolucji transportu i zmian w mobilności indywidualnej oraz wynikających z nich czynników wpływających na branżę garażową. Czynnikami tymi były: zdobywanie nowej wiedzy i umiejętność wykorzystania rosnącej ilości informacji, uzupełnianie i aktualizowanie serwisu nowoczesnych urządzeń, zmiany w procesach obsługi klienta, wzrost świadomości ekologicznej, praktyczne strategie zapobiegania awariom, konsolidacja i szersza współpraca z innymi warsztatami, kompleksowy zakres usług, a także stała dostępność. W podsumowaniu zawarto pogląd, że samochód pozostanie głównym środkiem transportu zarówno indywidualnego, jak i zbiorowego. Brak dowodów wskazujących, że w najbliższej przyszłości można je wyeliminować z użycia i zastąpić innymi środkami.