(untitled) (Zarządzanie Innowacyjne w Gospodarce i Biznesie, 2014)
Zaspokajanie potrzeb klientów poprzez dostarczanie produktu do usługi nie jest koncepcją nową i jest stosowana od dawna będą to: wypożyczanie książek w bibliotekach, wynajem samochodów, wynajem mieszkań, apartamenty lub pokoje w hotelach, transport, taksówki czy wydawanie posiłków w restauracjach i nie tylko. Wychodząc naprzeciw potrzebom konsumentów w wielu przypadkach nie jest konieczny ten sam produkt, ale usługa jaka zapewnia produkt. Celem tego artykułu jest prezentacja systemów produkt-usługa i ukazanie niektórych przykładów ich zastosowań w transporcie.