(untitled) (Zarządzanie Innowacyjne w Gospodarce i Biznesie, 2013)
Zarządzanie przedsiębiorstwami MSP wymaga działań umożliwiających ich rozwój oraz przetrwanie na rynku. Problemy związane z zarządzaniem oraz umiejętnościami zarządzania są szczególnie istotne i niezbędne. W dostępnej literaturze nie znajdziemy wielu źródeł (zarówno prac akademickich, jak i badań), które zajmują się nowoczesnymi metodami zarządzania przedsiębiorstwami MSP. Dostępna literatura skupia się głównie na zarządzaniu dużymi przedsiębiorstwami i korporacjami międzynarodowymi, działającymi na całym świecie. Celem tego artykułu jest przedstawienie możliwości, jakie dają metody kontrolne w zarządzaniu marketingowo-logistycznym przedsiębiorstw MSP.